באוכל של פעם לא היו קלוריות…
מאת שרה שלום
באוכל של פעם לא היו קלוריות.
היה רק אוכל!!! טעים!!!
ואוכל לכל סוגיו היה בריא, וחיוני והכרחי!
היו טעימות
סוֹלוֹ פָּרָה אַזֶר*לבעלת הבית את הכבוד.
"מה, לא תטעמי לפחות?…"
ופרצוף נעלב:
"מה דיאטה עכשיו?"
היו מֶזֶטִיקוֹס* עתירי שומן
"שֵטויות את מדברת!!! קוֹמֶה*!!!
מה יש בכפית אחת של אז'אדה*?
נָאדָה*!!!"
היו נישנושים
ככה סתם בשביל הפה שלא יתייבש מהדיבורים,
"פָּאסָה קוֹזָה פּוֹר לָה בּוֹקָה*" , כֵּמו שאומרים.
היו פירות
כל אחד מהם נחשב בריאות לשמה,
בשביל הגוף ובשביל הנשמה.
היו דוּלְסֶ'ס*
לבן, או ורוד עם מים, ולעתים מַרְסֶפָּן*,
"חייבין בשביל הבֵּרכה" , כמובן…
היו ארוחות בלי סוף וקינוחים,
היו ממתקים מוחבאים לאורחים.
והאוכל הכרחי גם כשאת חולה וזה מבאס,
כי "שַֹקוֹ וָזִיוֹ נוֹ פְּוֶודֶה סְטַאר אֶנְפְּיֶיס*….".
אפילו בירה שחורה ליולדת עשתה אז רק חלב.
"סֶה לא זמן לדאוג לקוּלִיקוֹ* ולבטן עכשיו!"
לכן לא ברור לי עד היום,
איך הופיעו קלוריות פתאום.
איך עתה מקובל על כולם וכולן ,
שהאוכל נעשה ממזר לא קטן.
איך הקלוריות קופצות לתוך כל מזון,
ומרוב חשבון הורגות תיאבון.
עובדה:
אפילו הבירה השחורה כבר אינה תמימה כבעבר,
והיום יש "בירה שחורה לייט " עם תחליף סוכר.
הייתם מאמינים?
מלדינו
*סוֹלוֹ פָּרָה אַזֶר – רק כדי לעשות
*מֶזֶטִיקוֹס – מתאבנים
*קוֹמֶה!!! – איכלי!!!
*אז'אדה – ממרח שום
*נָאדָה- לא כלום
*"פָּאסָה קוֹזָה פּוֹר לָה בּוֹקָה"-להכניס משהו לפה
*דוּלְסֶ'ס – מתוקים
* מַרְסֶפָּן =מרצפן
*"שַֹקוֹ וָזִיוֹ נוֹ פְּוֶודֶה סְטַאר אֶנְפְּיֶיס…." – שק ריק אינו יכול לעמוד…
קלוריות. התוודעתי אליהן רק כשהגעתי לתיכון והיו נערות שהיו ״שוקלות״ את התפוח ומעריכות קלוריות. אני שנאתי לאכול. הייתי כחושה ותמיד תחת העיניים הפקוחות של בי המשפחה שהמוטיבציה הקולקטיבית הייתה לדחוף לי אוכל עוד ועוד. גם אצלנו האוכל (שהיום אני יודעת שהוא טעים להפליא) היה מרכז ההתכנסויות.
כשליוויתי נשים אחרי לידה התגלגל לידי מאמר על הבירה השחורה שאכן אישר ששתיתה מגביר פעילות הורמונלית של פרולקטין ואכן מגביר ייצור חלב אם.
הי כלניתוש,
גם אני הייתי כזאת שסבלה מחוסר תיאבון ודאגו שתאכל. היית מאמינה?
תודה על תגובתך יקירה.